Persberichten 2014-2015

Vanaf aanstaande vrijdag: 5 WERELDSE carnavalsdagen!

 

Driebergen-Rijsenburg, 8 februari 2015

 

Vanaf november 2014 zijn de Sparrenarren alweer volop bezig met het nieuwe carnavalsseizoen. Er zijn al diverse feesten en uittredens (lees: bezoeken aan verzorging-en bejaardentehuizen) geweest, maar komend weekend is het dan echt zover…Vrijdagmiddag wordt onder leiding van zijne dorstlustige hoogheid Prins Hans XL Driebergen officieel omgedoopt tot Sparrenrijck. Vanaf dan staan er vijfwereldse carnavalsdagen op het programma die u absoluut niet mag missen.Van Driebergen tot aan Afrika, Hakuna Olé; feest met ons mee!

 

Optocht

Op zaterdagochtend 14 februari komende Sparrenarren vroeg hun (liefdes)nest uit om de Traaij te “Dweilen” voor de carnavalsoptocht. De winkelstraat wordt dan met een bonte stoet mensen alvast opgewarmd worden voor de optocht. 

Lees meer: Vanaf aanstaande vrijdag: 5 WERELDSE carnavalsdagen!

Geslaagde Neon Color Party in Jongerencentrum DJOI!

 

Driebergen-Rijsenburg, 6 februari 2015
 
Afgelopen vrijdag organiseerde Carnavalsstichting de Sparrenarren in samenwerking met Stichting Welnúh een Neon Color Party voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar in Jongerencentrum DJOI te Driebergen. De opkomst was buitengewoon hoog en de jongeren kunnen terugkijken op een zeer geslaagde, kleurrijke en carnavaleske avond! 

Lees meer: Geslaagde Neon Color Party in Jongerencentrum DJOI!

Dak eraf tijdens 33e jubileumeditie Gala Pronkzitting!

 

Driebergen-Rijsenburg, 18 januari 2015

 

Op zaterdag 17 januari 2015 was weer de jaarlijkse Pronkzitting van Carnavalsstichting de Sparrenarren. Dit jaar was werkelijk alles uit de kast gehaald om de 33e jubileumeditie tot een groot succes te maken. Met waanzinnige acts en een van de beste live bands in jaren vloog – figuurlijk – het dak eraf! Ook heeft het Sparrenrijck er weer een nieuwe ridder bij: Dhr. Arie Balk.

 

33e Pronkzitting
Het was een vol programma en de lat lag hoog. Elk jaar doet de Pronkzittingcommissie zijn uiterste best om de feestzaal weer net wat mooier, de acts professioneler en de band nog swingender te krijgen. Nou, dat is gelukt! De avond werd afgetrapt door de gastheren van de avond – de Raad van Elf. Zij hadden het podium omgebouwd tot een heus zwembad waar zij als volleerde acrobaten sprongen vanaf de duikplank vertoonden. Uiteraard waren er traditiegetrouw ook (dans)acts van de Sparrakers en Sparriekes, Dansmariekes en heeft de buutreedner weer haar zegje gedaan over het reilen en zeilen in ons dorp en de wereld. Bijzonder dit jaar was het optreden van B&W. Zij lieten hiermee zien én horen dat zij volledig achter Prins Hans XL, hun mede-raadslid, staan. 

Lees meer: Dak eraf tijdens 33e jubileumeditie Gala Pronkzitting!

33e Gala Pronkzitting belooft waar spektakel te worden!

Driebergen-Rijsenburg, 11 januari 2015 

 

Op zaterdag 17 januari 2015 vindt weer de jaarlijkse Gala Pronkzitting plaats.
Deze speciale theateravond voor (en mogelijk gemaakt door) mensen uit de Utrechtse Heuvelrug. Ook dit jaar heeft Antropia haar IONA zaal beschikbaar gesteld aan de Pronkzittingscomissie. Aangezien het een jubileumjaar jaar is, belooft het een waar spektakel te worden dat u absoluut niet mag missen!

Lees meer: 33e Gala Pronkzitting belooft waar spektakel te worden!

Carnavalsstichting De Sparrenarren viert buitenaards carnaval

 

Driebergen-Rijsenburg, 14 december 2014

 

Afgelopen zaterdag 13 december is de Leuterie (clubgebouw van Rugbyclub de Pink Panthers) omgetoverd tot een compleet nieuwe planeet. Met veel creativiteit en enthousiasme heeft een groep vrijwilligers van Carnavalsstichting de Sparrenarren ervoor gezorgd dat iedereen even van de wereld was in een buitenaards aangeklede setting.

 

Het is 2014. De Sparrenarren kijken met hun 40 jarig bestaan graag vooruit naar de toekomst. Waar zal er over 50 jaar carnaval gevierd worden? Zal carnaval nog steeds gevierd worden op aarde of kunnen de Sparrenarren en Sparrenarrinnen dan ook gevonden worden in de ruimte? Carnavalsstichting de Sparrenarren nam alvast een voorproefje op een buitenaards carnaval!

Lees meer: Carnavalsstichting De Sparrenarren viert buitenaards carnaval

Carnavalsstichting de Sparrenarren maakt 40e Hofhouding bekend!

Driebergen-Rijsenburg, 11 november 2014

 

Afgelopen zaterdag 8 november is in de Leuterie de nieuwe Hofhouding van Carnavalsstichting de Sparrenarren bekend gemaakt. Prins Hans XL, Prinses Ellen en Adjudant Carl gaan komend carnavalsseizoen met het pakkende motto 'Iedereen is van de wereld' heel Sparrenrijck verenigen.

 

Al weken was Driebergen-Rijsenburg in de ban van deze nog onbekende Hofhouding. Leden van de Carnavalsstichting kregen geheimzinnige smsjes en op een gegeven moment verrezen zelfs silhouetten van de Hofhouding op een grote banner langs de Hoofdstraat. Aan al het rumour is eindelijk een einde gekomen nu Prins Hans, Prinses Ellen en Adjudant Carl als 40e Hofhouding der Sparrenarren zijn gepresenteerd. 

Lees meer: Carnavalsstichting de Sparrenarren maakt 40e Hofhouding bekend!

Wie wordt Prins Carnaval XL van het Sparrenrijck?

 

PERSBERICHT,  Driebergen-Rijsenburg, 02 november 2014

 

Wie wordt Prins Carnaval XL van het Sparrenrijck?

 

De spanning stijgt, het is bijna zover. De geruchtenmachine draait volop! Wie o wie zal de 40e Hofhouding der Sparrenarren worden? De nieuwsgierigheid moet nog heel even in bedwang gehouden worden. Op zaterdag 8 november om 11 over half 11 maakt Carnavalsstichting De Sparrenarren zijn nieuwe Prins bekend. Dit gebeurt zoals altijd met een spannende Prinsverkiezing in de Leuterie, het clubgebouw van Rugbyclub de Pink Panthers. Deze avond zal de Prins ook zijn gekozen Prinses en Adjudant bekendmaken, tesamen de nieuwe Hofhouding der Sparrenarren. De Prinsverkiezing is traditiegetrouw ook meteen het startsignaal van het nieuwe carnavalsseizoen 2014/2015. 

Lees meer: Wie wordt Prins Carnaval XL van het Sparrenrijck?