Pronkzitting van C.S. de Sparrenarren wederom sfeervol en geslaagd!

 

Driebergen, 21 januari 2018

 
Zaterdag 20 januari organiseerde C.S. de Sparrenarren hun jaarlijkse Pronkzitting. In een prachtig versierde Iona-zaal voerden vele Sparrenarren verschillende acts op. Hofhouding XLIII werd uiteraard op de hak genomen en ook het gemeentebeleid werd op humoristische wijze op de korrel genomen. De avond werd afgesloten door een energieke band die ervoor zorgde dat iedereen na de zitting nog even zelf met de voetjes van de vloer kon.

 

Traditiegetrouw waren er spectaculaire dansen van de Sparrakkers en Sparriekes, maar ook de Dansmariekes en Raad van 11 hebben weer hun beste beentje voor gezet. Tussen de dansen door was er cabaret en zang, opgevoerd door de Prinsenraad, Jägernarren en CV de Swaenesang. Zoals ieder jaar was er ook een cabaret act van de gemeente over een maatschappelijk onderwerp. Ditmaal stonden de stoplichten aan de Hoofdstraat ter discussie. Hilariteit alom! Ook de Ex-Prinsessen zorgde in kleurrijke creaties met een energieke dans voor een groot applaus in de zaal. De avond werd ‘droevig’ afgesloten door rouwende ex-Adjudanten. Zij zijn hun ‘mede-adjudant’ Mattias Verstappen na dit carnavalsseizoen kwijt aan de Prinsenraad vanwege zijn huidige rol als Prins Carnaval. Een groot verlies dat zij op ludieke wijze kenbaar maakten. Gelukkig bleef de zaal niet lang in ‘rouwsfeer’ hangen, want een heuse showband zorgde ter afsluiting dat iedereen kon dansen tot in de late uurtjes..

 

Ridder van Sparrenrijck

De Ridder is de hoogste onderscheiding van C.S. de Sparrenarren. Zij reiken deze jaarlijks uit aan iemand die zich onderscheidt door inzet en prestatie binnen de carnavalsstichting of de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit jaar viel de eer aan een oude bekende: RenéVerstappen. Renéis al vele jaren verbonden aan C.S. de Sparrenarren en heeft binnen deze Stichting al een rijk CV opgebouwd, met o.a. functies als Penningmeester, President der Sparrenarren, Prins én Adjudant Carnaval. Daarnaast verleent hij menig administratieve dienstverlening aan de goed, en minder goed bedeelden in de Utrechse Heuvelrug. Renéwas zeer vereerd dat hij na jaren van inzet deze laatste missende onderscheiding aan zijn collectie mag toevoegen.

Steunt u onze Stichting? Geef u dan op als donateur! Kom naar één van onze festiviteiten en meldt u bij de entree of kijk op de vernieuwde website www.sparrenarren.nl. U doet vele dorpsbewoners een plezier met uw bijdrage!